PwC: South-African Touroperator - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bastiaan Evers - WaarBenJij.nu PwC: South-African Touroperator - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bastiaan Evers - WaarBenJij.nu

PwC: South-African Touroperator

Door: Bastiaan Evers

Blijf op de hoogte en volg Bastiaan

03 April 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Beste allemaal,

Tot en met gisteren, Zondag, had ik een vakantiegevoel. Dit gevoel onstond uiteraard zaterdagochtend op een bijzonder druk Schiphol. Na uiteindelijk te zijn ingecheckt met ons e-ticket, wat in principe een efficiente uitvinding is maar volledig teniet wordt gedaan door de vergrijzng, konden we aanschuiven in de volgende rij. Namelijk die voor het afgeven van je bagage. Nadat we aan de beurt waren en onze koffers op de weegschaal haden gezet, bleker we te zwaar te zijn! In totaal hadden we een overgewicht van 10 KG, wat goed is voor ’n charge van een slordige EUR 175.-. Ik dacht ‘he onze 1e declaratie’, maar bij nader inzien leek ons dat geen goede binnenkomst. Dus dat werd ompakken, ik voelde met net een vrouw toen ik probeerde 4 paar schoenen in mijn handbagage te proppen! Na de herschikking van onze bagage moesten we nog redelijk haasten om op tijd in het vlietuig te zitten. Ons plekken bevonden zich op de allerlaatste rij. Een prima plaats aangezien we met twee stoelen evenveel ruimte hadden als de rijen voor ons met drie stoelen. Omstreeks 10.15 stegen we op. De KLM-service viel deze keer niet tegen: schermpjes in hoofdleuning met genoeg entertainment, volop eten en drinken etc... Na een goede maar lange vlucht landde we omstreeks 22.00 op Cape Town Airport. Vervolgens hebben we bij de douane ruim anderhalf uur in de rij gestaan (ga gerust koffie drinken als er 300 man langs de papoortcontrole moet)...later hoorde ik dat Cape Town ook wel Sleep Town wordt genoemd. Maar het wachten werd beloond door een vriendelijke Zuid-Afrikaan die ons met een naambordje stond op te wachten (zie foto), het vakantiegevoel kreeg weer een positieve impuls. Al snel werden onze koffers uit handen genomen en die hebben we vervolgens die avond ook niet meer aangeraakt. De beste man bracht ons naar een prima hotel aan de rand van Kaapstad. Na het drinken van een aantal cocktails (we hadden nog geen Randen en je kon alleen met een creditcard betalen als je een bestelling plaatste van boven de 50 Rand, dus de bar werd volgezet) in een cafe tegenover het hotel zijn we gaan slapen. Na een prima ontbijtje aan het zwembad (zie foto) werden we om 10.00 opgepikt door Bram (manager van PwC Cape Town). Bram (man naar mijn hart) had enigszins een kater, aangezien hij een week training had gegeven en in tijden niet zoveel had gedronken als tijdens de afgelopen week. Bram bracht ons vervolgens naar ons appartement (iets buiten de stad, uitzicht op de Tafelberg, tegenover het strand en zeer netjes) waar ook een huurauto klaar stond (VW Golf 1, wordt hier nog gemaakt en is de algemene huurauto hier). Verder zijn we een keer naar kantoor gereden (+/- 15 min rijden zonder file), heeft hij ons de stad laten zien (relaxe sfeer, nog geen criminele activiteiten waargenomen en lijkt veel op Europa) en trakteerde hij ons op ons eerste biertje en lunch in Z-A. Na de lunch zijn we alleen en zonder verkeerd te rijden naar ons appartement gereden, nog even het strand bekeken en toen vroeg in bed gedoken. We moesten immers vanmorgen om 06.45 vertrekken richting kantoor, het vakantiegevoel was vanmorgen daarom ook meteen verdwenen. Maar Evers was zoals gewoonlijk netjes op tijd en ik ben zelfs van mening dat we een half uur later kunnen vertrekken, dus morgen lekker iets langer blijven liggen. Deze eerste werkdag kan als volgt worden samengevat: intro, planning, naast ons nog 45 nieuwe starters, drukte op IT-department, wachten op mijn laptop, ouwehoeren met mijn buurvrouw, dit verslag schrijven en toen was de dag alweer voorbij. Dus een uiterst rustig (te rustig) begin, maar morgen start ik bij ‘Futuregrowth’ een investeringsbank (als mijn laptop klaar is) en zal het echte werk beginnen. Ik ben trouwens op de afdeling ‘Financial Services’ geplaatst en Kim op de afdeling ‘Technol., Inform., Comm.&Entertainm.’. Volgens mij heb ik alweer genoeg getypt en kan ik gelukkig dit ranzige internet-cafe verlaten. Ik zal snel weer wat van me laten horen.

Groet,

Bastiaan

PS:
De temperatuur was gisteren 23 graden, zonnig en windstil. Vandaag is het wat bewolkt.

• 03 April 2006 - 17:41

KOEF:

Hé BAS,
    Hoe is tie? Hier regent t pijpestelen!!
    Beetje naar je zin al?
    Ik heb je bericht niet echt gelezen, maar ja, druk he?

Leuke site trouwens!!

Veel succes verder,

gr. KOEF

• 03 April 2006 - 17:50

Jurjen En Rik:

Hey Pwc-SA collega!

Mooi te horen dat jullie ook veilig in dit geweldige land aangekomen zijn! Ik herken het Waterfront al op de foto's volgens mij... Relaxed daar he! Veel succes op kantoor en geniet van Cape Town en omgeving! We houden contact!

Groeten vanuit Jo'burg,
    Jurjen (ook namens Rik)

ps. doe de groeten aan Kim en wens haar hetzelfde!

• 03 April 2006 - 18:10

Leanne:

He schat,
    Dus toen wij lkr aan de koffie zaten met Kim's fam, moesten jullie ompakken... Voor de rest klinkt t super al je verhalen! Bisous

• 03 April 2006 - 18:19

Liselotte:

Heey lief broertje van me,
    Ik ben echt blij dat je een goede reis hebt gehad en dat het allemaal naar wens is daarzo. Het was wel raar hoor om je zo weg te zien gaan!! Niet te veel drinken hee bassie, er moet ook gewerkt worden haha!! Have fun.. Liefs je allerliefste zusje

• 03 April 2006 - 20:29

Edan:

Hallo Bas leuk om te lezen over je eerste twee dagen in Cape Town.Een goed begin
    groeten aan Kim en wij kijken uit naar hetvolgende bericht kus van je vama

• 03 April 2006 - 21:18

Marcel:

Hey bas, mooi verhaal klinkt allemaal gewoon te lekker. Ben jaloers :) Nog bedankt voor de tips trouwens. Als je terrug bent heb je nog een kratje van me tegoed!

Greetz,

Marcel

• 04 April 2006 - 09:16

Arjen:

Heel chic hoor, die Golf! Ben benieuwd naar je laptop.. Geniet ervan daar, we horen van je!

Groeten, Arjen

• 04 April 2006 - 13:46

Beijerd:

He Evers
    Ik moet zeggen dat het er lekker uit ziet daar, afgezien van je kleurtje dan. Ga ff lekker in de zon zitten voordat je nog meer van die foto's op het internet plaatst

• 04 April 2006 - 17:00

Jos En Henny:

Mooi weer, mooi pak, mooie auto.
    Veel plezier en de groeten van ons.

• 06 April 2006 - 09:50

Ingrid:

Hey Bastiaan!
    Leuk verhaal en hele mooie foto's! Dikke kus aan mijn nichtje KIM!
    Groetjes Ingrid

• 06 April 2006 - 16:58

Joyce:

Barcelona en Arsenal naar halve finale Champions League.

(Voor de rest sluit ik mij aan bij de rest). X